צוברים

צוברים

צוברי גז או דלק- מה זה בכלל?

גז ודלק הם מקורות אנרגיה חשובים ביותר עבור האדם המודרני. לאחרונה מסתמנת מגמה של החלפת בלוני הגז הישנים בצוברי גז מרכזיים

בישראל ובעולם, השימוש בגז בישול (גפ"מ- גז פחמימני מעובה) הוא נפוץ ביותר. לא פעם ולא פעמיים קורה שהגז בבלון הביתי נגמר באופן פתאומי והצרכן נדרש להמתין מספר ימים עד לבואו של טכנאי הגז עם בלון חדש. המעבר לצוברי גז תת קרקעיים מספק פתרון נוח עבור דיירי בניינים משותפים בעיקר, כאשר הוא מספק גז לכולם ונפחו נקבע על פי כמות הצרכנים המשתמשים בו. בבניינים הנבנים בשנים האחרונות נעשה שימוש בצוברי גז באופן כמעט בלעדי וכבר אין חדרי גז בבניינים אלו.

היתרונות וגם החסרונות של צוברי הגז והדלק

צובר גז תת קרקעי, כמשו כן הוא- נמצא מתחת לפני הקרקע ורק המכסה שלו גלוי מעליה. לעובדה זו מספר יתרונות- מבחינה בטיחותית זה עדיף, כיוון שבצורה זו אין מיכלי גז גלויים המהווים סכנה לדיירים ובעיקר לילדים. מבחינת שטח, העובדה שהצובר נמצא מתחת לפני הקרקע תורמת לחיסכון במקום בשטח הציבורי של הבניין. כמו כן, הצובר מחובר לקו הגז הראשי ובאמצעותו הוא מספק גז לצרכנים אשר לא צריכים לחשוש שייגמר הגז באמצע הבישול.

למרות כל היתרונות של הצובר על פני בלוני הגז הגלויים הישנים, יש לו גם חסרונות ואף סכנות. ראשית, הצובר חייב להיות מוטמן על ידי צוות מקצועי ומיומן שעובד על פי התקן הקבוע בחוק. כמו כן, לפני המתבצעת הטמנת צובר גז או דלק החברה המבצעת חייבת לקבל היתר בנייה מהרשות המקומית, אם כי תקנה זו היא חדשה יחסית וקיימים ברחבי הארץ אלפי צוברים שהוטמנו ללא קבלת היתר, מהסיבה הפשוטה שהחוק לא חייב את חברות הגז לקבל אותו. כך נוצר מצב שקיימים צוברי גז שאין עליהם מידע והם עלולים להוות סכנה ממשית בעת בניית מבנים חדשים.

לסיכום, צוברי גז ודלק הם יעילים ומהווים אלטרנטיבה טובה לבלוני הגז הישנים, אך יש לנקוט בכל אמצעי הזהירות הנדרשים בסביבתם.

 

פרי אנרגיה נייד 055-2239286 פקס 03-6207555 Email: lital.moskovich@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *